Seidl: Norris heeft potentie maar is nog geen Hamilton

door Tim Koenders
Andreas Seidl McLaren

Andreas Seidl, teambaas bij McLaren, ziet veel potentie in Lando Norris maar vindt het nog te vroeg om de jonge Brit te vergelijken met coureurs als Hamilton en Schumacher. Lando Norris heeft nog een lang contract bij het team dus er is genoeg tijd om te kijken of de potentie er ook uitkomt.

Lando Norris wordt binnen de Formule 1 gezien als één van de coureurs voor de toekomst. Met zes podiumplaatsen voor het middenveldteam laat de Brit zien dat dat hij thuishoort in de Formule 1. Norris behoort zeker in het rijtje talentvolle coureurs net als bijvoorbeeld een George Russell. Ook zijn team ziet dat hij de komende jaren een sterke kracht binnen het team kan zijn. Het team laat dit aan de buitenwereld merken door aan het begin van het jaar zijn contract open te breken en te verlengen tot en met 2025. Voor het team is het nu zake om de Brit met startnummer vier een winnende auto te geven.

Lando Norris / McLaren / 2022 / Saoedi-Arabië
Foto: McLaren Media Centre

Constructeurskampioenschap

"Uiteraard zien wij enorm veel potentie in Lando. Het is nog wel een beetje te vroeg om hem nu al te vergelijken met coureurs als Lewis Hamilton en Michael Schumacher." Dat liet de teambaas van McLaren weten volgens Motorsport.com. "De resultaten laten zien hoe goed hij het doet, het is natuurlijk niet voor niets dat we hem een lang contact aangeboden hebben." McLaren is op dit moment in de strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Ook hierin is Lando Norris heel belangrijk. De Brit heeft namelijk 48 van 59 punten van het team gepakt dit seizoen.

Lees ook: Mike Krack: we willen graag met Vettel verder in 2023

Lees ook: Christian Horner: Pérez vrij om met Verstappen te vechten

Lees ook: Giovinazzi: Meer races in Formule E nodig voordat ik toekomst bepaal

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden