Giovinazzi: Meer races in Formule E nodig voordat ik toekomst bepaal

door Tim Koenders
Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo

Antonio Giovinazzi heeft nog een aantal races nodig om te kijken of hij de Formule E-auto naar zijn hand kan zetten. Tot op heden heeft de overstap naar de elektrische klasse nog geen goede resultaten met zich meegebracht. Wanneer de Italiaan weet of hij competitief kan zijn kan hij bepalen of er een toekomst in de elektrische raceklasse inzit.

Antonio Giovinazzi maakte in 2017 zijn debuut in de Formule 1. Hij viel tijdens de eerste twee races van het seizoen in voor de geblesseerde Wehrlein. In 2019 reed hij zijn eerste volledige seizoen voor het team van Alfa Romeo. Na drie jaar naast de ervaren Kimi Räikkönen gereden te hebben zonder echt grote hoogtepunten hield zijn Formule 1 carrière op. Guanyu Zhou nam in 2022 het stoeltje van de Italiaan over. Naast reservecoureur bij het team van Ferrari zette Antonio Giovinazzi zijn race carrière voort in de Formule E. Na acht races staat de Italiaan puntloos onderaan in het kampioenschap. Van een succesvolle overstap is tot op heden dus nog geen sprake.

Antonio Giovinazzi - Team

Meerdere opties

Giovinazzi moet toch gaan nadenken wat hij in de toekomst wil gaan doen. De vraag is of hij kan wennen aan de Formule E-auto. Zelf denkt hij dat hij daar nog een aantal races voor nodig heeft. “Ik weet nog niet wat ik volgend jaar ga doen. Ik wil de komende races vooral kijken of ik de auto onder de knie kan krijgen. Tot nu toe is het zeker geen makkelijk seizoen.” Dat liet de Italiaan weten aan Motorsport.com. “Uiteraard moet ik goed kijken wat het beste is voor mijn carrière. Ik denk dat ik daar over een maand een beter beeld van heb. Gelukkig heb ik meerdere opties voor volgend jaar.”

Lees ook: Mike Krack: we willen graag met Vettel verder in 2023

Lees ook: Christian Horner: Pérez vrij om met Verstappen te vechten

Lees ook: Lando Norris kritisch op team na GP Monaco

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden