Mike Krack: we willen graag met Vettel verder in 2023

door Zus Veldkamp
Mike Krack portretfoto 2022

Mike Krack, de teambaas van Aston Martin, wil graag verder met Sebastian Vettel als coureur in 2023. Het team is erg tevreden over de samenwerking tussen Vettel. Dit laat Krack weten aan het Duitse RTL.

Sebastian Vettel staat momenteel boven Lance Stroll in het klassement, en dat terwijl hij twee races gemist heeft door een coronabesmetting. Dit laat zien wat voor coureur hij is en dat is een van de redenen dat het team hem graag wil behouden voor volgend jaar. Of Vettel dat ook ziet zitten is nog niet duidelijk. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Vraagtekens toekomst

Ondanks dat Sebastian Vettel boven zijn teamgenoot, Lance Stroll, staat in het klassement trekken sommigen vraagtekens over zijn toekomst. Dit omdat hij zich steeds feller aan het uitspreken is over sociale kwesties zoals milieuproblemen. Waardoor mensen denken dat hij gaat stoppen vanwege het vervuilende aspecht van de sport. Echter denkt Mike Krack dat Vettel de uitgelezen persoon is om het team weer naar voren te krijgen, die nu negende in het constructeurskampioenschap ligt. Hierom wil hij graag de samenwerking met de Duitser verlengen. "Als je iemand zoals Sebastian [Vettel] hebt dan moet je proberen diegene te behouden. Hij is een mix van kwaliteit en ervaring en hij is een heel positief persoon die ons helpt met progressie boeken", aldus Krack. 

Geruchten Mick Schumacher

Er gaan al een tijdje geruchten rond dat Aston Martin hoe dan ook met een Duitse coureur op de grid wil staan volgend jaar. Door de wankelende positie van Mick Schumacher is die naam dan ook vaak genoemd als opvolger van Vettel binnnen Aston Martin. Krack laat weten dat de focus nu ligt op Vettel behouden en dat er daarna gekeken wordt of Stroll vervangen gaat worden. "Wat ons betreft is het duidelijk dat we verder willen met Sebastian. De rest zien we op een later moment wel", vertelt de Luxemburger. Hij laat ook weten momenteel niet bezig te zijn met het contracteren van Schumacher. "Hij heeft het op dit moment lastig, maar ik ken de details van zijn team en omgeving echter niet goed genoeg om een oordeel te kunnen vellen."

Lees ook: Christian Horner: Pérez vrij om met Verstappen te vechten

Lees ook: Lando Norris kritisch op team na GP Monaco

Lees ook: Günther Steiner wil geen verhoging budgetcap

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden