Christian Horner: Pérez vrij om met Verstappen te vechten

Christian_Horner_GPSpanje_2022

Christian Horner heeft Sergio Pérez groen licht gegeven om met Max Verstappen te vechten voor het wereldkampioenschap. Volgens de teambaas van Red Bull is het team blij als een van beide het kampioenschap weet te winnen. Dit laat Horner weten aan Autosport.

Nu Sergio Pérez heeft laten zien dat hij ook meestrijd om het kampioenschap door de eerste plek te veroveren maakt het Christian Horner weinig uit wie het kampioenschap binnen weet te slepen. Pérez is zelfs vrij om het gevecht aan te gaan met de wereldkampioen en zijn teamgenoot, Max Verstappen.

Constructeurstitel het belangrijkste

Nu Pérez de Grand Prix van Monaco gewonnen heeft staat hij nog maar 15 punten van Verstappen af en maar 6 punten van Charles Leclerc. Dit betekent dat hij zich officieel in de strijd voor het wereldkampioenschap heeft gemengd. Voor Horner is het wereldkampioenschap belangrijk, maar de constructeurstitel het belangrijkste. "Het maakt ons niet uit wie van de twee wereldkampioen wordt. De constructeurstitel is vele malen belangrijker voor ons. Maar of het Verstappen of Pérez wordt maakt niet uit, het zijn beide Red Bull coureurs en ze hebben beide dezelfde kans", aldus Horner. 

"Pérez is in vorm"

Het seizoen van Pérez loopt tot nu toe vrij goed. Met al één pole position en één overwinning op zak weet hij goed bij te blijven in het kampioenschap. Horner ziet die vorm van Pérez ook. "Checo [Pérez] is in de beste vorm van zijn carriére. Het is niet eenmalig, dat zie je aan zijn pole in Jeddah en hij zit echt in een goede vorm. Dus dat is fantastisch voor ons, maar de coureurs moeten wel blijven werken zoals ze nu samen doen", vertelt de Britse teambaas.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Christian Horner (@christianhorner)

Na Barcelona, waar Pérez net naast de overwinning greep bleef er voor Pérez wellicht een zure nasmaak achter, maar dat is nu weggespoeld. "We hebben het besproken na Barcelona, maar er was geen probleem dat Verstappen had gewonnen. Hij hoefde voor ons niks te bewijzen in Monaco en zit dit moment gewoon in een flow. Zijn zelfvertrouwen ligt hoog en hij rijdt goed. Het tijdsverschil tussen hem en Max [Verstappen] is ook steeds kleiner."

Lees ook: Lando Norris kritisch op team na GP Monaco

Lees ook: Günther Steiner wil geen verhoging budgetcap

Lees ook: Toto Wolff: Achterstand Hamilton komt door pech

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden