Lando Norris kritisch op team na GP Monaco

lando norris pits monaco 2022

Op strategisch gebied is Lando Norris na Monaco niet blij met zijn team. Norris kwam tijdens de Grand Prix van Monaco als zesde over de finish, maar zelf was hij daar niet tevreden over. Hij begon de race vanaf de vijfde positie, maar heeft deze plek moeten afstaan aan George Russell. 

Richting het einde van de Grand Prix van Monaco is Norris nog een keer extra naar binnen gegaan voor nieuwe banden, omdat het gat achter hem op de baan het toeliet. Op de 'oude' banden mocht hij van zijn team geen druk zetten op Russell, omdat de banden het dan mogelijk niet zouden redden tot het eind. Daarom heeft Norris geen poging kunnen doen om de positie van Russell terug te pakken. Na zijn late pitstop voor de set mediumbanden, heeft hij nog de snelste raceronde neer weten te zetten. Daarbij heeft hij het gat naar Russell nog aardig dicht weten te rijden, wat vraagtekens laat zien in de strategie met de late pitstop. "Ik ben van mening dat we wat meer hadden moeten nadenken over wat we gingen doen in de laatste stint, in plaats van dat ik het moest zeggen", zo vertelt hij na afloop van de race tegen zijn race-engineer

Discussie tijdens race

Ook over de boordradio tijdens de race was de spanning tussen de coureur en zijn engineer te horen. De Brit was het er niet eens dat hij uiteindelijk zelf de beslissing moest maken om naar binnen te komen. "Daar moeten we over praten, ik denk dat we het qua strategie niet perfect gedaan hebben. Natuurlijk zijn er altijd zaken die we moeten verbeteren, daar kunnen we achter de schermen over praten", zo laat hij weten.

Teamgenoot 

Ondanks de vervelende communicatie, weet Norris wel belangrijke punten voor het team binnen te halen. Daniel Ricciardo lijkt daar toch wat meer moeite mee te hebben. Het is dan ook niet gek, dat er al een tijdje wordt gesproken over een mogelijk vertrek van de Australische coureur. Zijn contract loopt echter nog een jaar door, en McLaren zelf kan hier moeilijk een eind aan maken. Volgens The Race is het contract namelijk alleen te verbreken vanaf Ricciardo's kant. De clausules in het contract zouden het alleen voor de coureur mogelijk maken om het contract vroegtijdig te eindigen. 

Lees ook: Günther Steiner wil geen verhoging budgetcap

Lees ook: Toto Wolff: Achterstand Hamilton komt door pech

Lees ook: IndyCar vanaf 2023 met duurzamere brandstof van Shell

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden