Formule E: Vergne pole, Nederlanders matig

vergne

De kwalificatie voor de ePrix van Jakarta is uitgelopen op een succes voor Jean-Éric Vergne. De Fransman pakte de pole. De Nederlanders De Vries en Frijns kwam niet verder dan plek tien en plek 21.

Vergne was oppermachtig in de straten van Jakarta. Hij zette een tijd neer die ruim achttienden sneller was dan zijn teamgenoot bij DS Techeetah, Antonio Félix da Costa. Mitch Evans, de nummer vier van de WK-stand, ging met de derde plek aan de haal. Met de pole van Vergne is de Fransman recordhouder met vijftien stuks. 

Nederlanders

In de kwalificatie lukte het regerend kampioen Nyck de Vries niet om uit Groep B door te stoten naar de volgende kwalificatie en kwam zo op plek tien terecht. Door een penalty van Pascal Wehrlein mag de Nederlander vanaf plek negen starten voor de race. Frijns had enorme pech doordat er een stuk barrier tussen zijn wagen kwam, waardoor hij geen tijd neerzette. Door een nóg slechtere dag van Giovinazzi, ook geen rondetijd neergezet, start hij als een-na-laatste.

Stand

In de tussenstand is het Stoffel Vandoorne die aan de leiding gaat. De Belg heeft 111 punten, 22 meer dan zijn naaste belager Edoardo Mortara. Frijns staat vijfde met 81 punten, De Vries moet het doen met plek zes met 65 puntjes. 

Lees ook: Eddie Jordan: George Russell nummer één Mercedes

Lees ook: Seidl: Norris heeft potentie maar is nog geen Hamilton

Lees ook: Mike Krack: we willen graag met Vettel verder in 2023

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden