Eddie Jordan: George Russell nummer één Mercedes

Lewis Hamilton GP Spanje 2022

Voormalig Formule 1-teambaas Eddie Jordan is van mening dat George Russell de nieuwe nummer één binnen het team van Mercedes is geworden. Jordan ziet dat Russell Hamilton op alle vlakken te snel af is.

"Het is zeker verbazingwekkend, maar wel het geval", vertelde Jordan in een uitzending van Channel 4. "Russell is op alle vlakken Hamilton al voorbijgestoken. Voor degenen die Hamilton de beste coureur vinden is dit een signaal dat dat niet meer het geval is. Lewis is niet eens meer in het team de nummer één."

Verwachtingen

Het was voor Eddie Jordan zeker niet het geval dat hij deze verschillen verwachtte. De Brit dacht dat zijn landgenoot Hamilton na het nauwe verlies van het kampioenschap vorig jaar (aan Max Verstappen red.) zou gaan verwerken met een sterk seizoen. Het tegendeel is waar. "Het is de grootste schok in de wereld", benadrukte Jordan.

George Russell en Lewis Hamilton tijdens persfoto Bahrein 2022

Monaco

In Monaco was Lewis Hamilton drie plekken achter George Russell geëindigd. Volgens teambaas Toto Wolff was dat een schijnvertoning. "Op pace was Lewis snel genoeg om minstens zesde te worden. Het gevecht met Lando Norris en Russell was dan zeker aan geweest", verdedigde de teambaas.

Lees ook: Seidl: Norris heeft potentie maar is nog geen Hamilton

Lees ook: Mike Krack: we willen graag met Vettel verder in 2023

Lees ook: Christian Horner: Pérez vrij om met Verstappen te vechten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden