Valtteri Bottas: De starts moeten nog beter

door Tim Koenders
2022 Bahrain Grand Prix - Sunday

Valtteri Bottas vindt dat de starts nog beter moeten dit seizoen. Verder is de Fin zeer te spreken over de voortgang van zijn eerste seizoen bij Alfa Romeo.

Valtteri Bottas reed lang als tweede coureur voor het team van Mercedes. George Russell moest op een moment dat stoeltje overnemen en dat gebeurde voorafgaand aan dit seizoen. Het contract van de Fin werd niet verlengt en Bottas moest op zoek naar een ander team. Valtteri Bottas maakte de overstap naar Alfa Romeo. De Mercedes van 2022 is niet meer de Mercedes van 2021. Wat de Fin waarschijnlijk ook niet had verwacht is dat hij nog steeds kan strijden met zijn oude team. De Alfa Romeo is in 2022 competitief en dat zorgt ervoor dat Bottas al mooie resultaten heeft kunnen behalen.

Zhou Bottas Alfa Romeo
Foto: Florent Gooden / DPPI

Nog niet perfect

Uiteraard is Bottas zeer tevreden met hoe de start van het seizoen gelopen is. "Tuurlijk is het een goede start van het seizoen geweest. Door de goede sfeer binnen het team kan ik echt de beste versie van mezelf laten zien." Dat liet de Alfa Romeo-coureur weten aan Motorsport.com. "Het is geweldig om te zien hoe hard het team aan het werk is. Ik denk dat dit onbewust ook effect heeft op mij." Toch zijn er ook nog een aantal punten waaraan gewerkt moet worden. "We werken nog aan de starts want die zijn gewoon nog niet goed. Ook de stabiliteit in de snelle bochten mag nog beter." Het team blijft hard aan de auto werken want volgens de Fin kan het altijd beter.

Lees ook: Formule E: Vergne pole, Nederlanders matig

Lees ook: Eddie Jordan: George Russell nummer één Mercedes

Lees ook: Seidl: Norris heeft potentie maar is nog geen Hamilton

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen