Nikita Mazepin reageert op per direct ontslag door Haas: Teleurgesteld

door Steffie van Hamersveld
10-saturday-monza

Nikita Mazepin heeft gereageerd op het nieuws dat hij niet meer bij Haas zal rijden in de Formule 1. Hij geeft aan zeer teleurgesteld te zijn in het besluit van zijn team en hint op dat hij de voorwaarden die de FIA eerder deze week stelde, zou hebben geaccepteerd.

Haas maakte eerder vandaag in een officieel statement bekend dat ze per direct de samenwerking met titelsponsor Uralkali en coureur Nikita Mazepin hebben beëindigd. Mazepin is teleurgesteld dat het conflict tussen Rusland en Oekraïne gevolgen heeft voor zijn deelname aan de Formule 1.

'Lieve fans en volgers, ik vind het zeer teleurstellend om te horen dat mijn Formule 1-contract ontbonden is', zo opent hij in zijn bericht op social media. Hoewel ik de lastige situatie begrijp, vind ik het vervelend dat mijn welwillendheid richting de voorwaarden die de FIA stelde aan mijn deelname genegeerd is. Ik heb genoten van mijn tijd in de F1 en ik hoop dat ik in betere tijden terug kan keren. Ik laat in de komende dagen uitgebreider van mij horen', zo sluit de Rus zijn bericht af. 

Opvallend is dat Mazepin suggereert dat hij bereid was de Driver Commitment te ondertekenen die de FIA hem enkele dagen geleden voorschotelde.

Kwestie van tijd

Nadat de motorsportfederatie van Groot-Brittannie en de FIA al hadden aangekondigd maatregelen te nemen tegen Russische coureurs leek het een kwestie van tijd voor het ontslag van Mazepin werd aangekondigd. De Rus heeft benadrukt zijn tijd in de Formule 1 te koesteren en was bereid om mee te werken aan alle voorwaarden die gesteld zijn door de FIA.

Lees ook: BREAKING: Haas breekt per direct met Nikita Mazepin en sponsor Uralkali

Lees ook: Megadeal Verstappen uitzonderlijk voor Red Bull

Lees ook: Luister naar Snelle Sam - De Grand Prix, aflevering 13

 

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden