Megadeal Verstappen uitzonderlijk voor Red Bull

04 mrt 2022 door Jacobine van den Berg
3639737

Donderdag verlengde Max Verstappen zijn contract bij Red Bull Racing. Hiermee is de Nederlander tot eind 2028 aan het Oostenrijkse team verbonden. Volgens Helmut Marko is de deal uitzonderlijk te noemen.

Verstappen staat al jaren bekend als een groot talent, maar het lukte hem nooit om een wereldtitel in de wacht te slepen, tot afgelopen seizoen. In de laatste race in Abu Dhabi pakte de Nederlander de winst en daarmee het wereldkampioenschap na een strijd met concurrent Lewis Hamilton. 

Op de boordradio vlak na de winst riep Verstappen al dat hij de samenwerking wel voor zo'n tien tot vijftien jaar wilde doorzetten. Dat was voor Red Bull een duidelijk teken dat het Verstappen langer aan zich moest binden. De laatste twee maanden gingen beide partijen met elkaar in gesprek, waarbij het bij Red Bull en Verstappen de duidelijke insteek was om langer met elkaar door te gaan. Het leidde tot de deal die donderdag naar buiten kwam.

Max Verstappen - Abu Dhabi

Uitzonderlijke beslissing

Marko stelt dat het team met name betreffende de duur van het contract een uitzondering hebben gemaakt. "Ik kan alleen maar zeggen dat beide partijen tevreden zijn", zo laat Marko in een interview met F1-insider weten. "De steun die Max bij ons geniet, blijkt uit de duur van het contract. Normaal gesproken maakt Red Bull niet zulke lange afspraken."

Lees verder: Vrouwelijke coureur mikt op Olympische Winterspelen met bobslee

Lees verder: Andretti reageert verrast op weerstand F1 teams

Lees verder: Nikita Mazepin in zwaar weer: wellicht geen deelname in Verenigd Koninkrijk

04 mrt 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen