Russische coureurs moeten strenge regels FIA ondertekenen

door Zus Veldkamp
10-saturday-monza

Russische en Wit-Russische coureurs moeten de nieuwe regels wat betreft de situatie in Rusland ondertekenen, dat laat de FIA weten op hun officiële kanalen. Zo krijgen ze zware restricties op onder andere sociale media.

De coureurs moeten zich aan zware regels houden volgens de FIA. In het document staat dat ze op social media en publiekelijk geen vlaggen, nationale symbolen en kleuren verboden zijn. Ook mogen coureurs op hun persoonlijke spullen dit niet dragen. Commentaar, acties of gedrag wat schadelijk kan zijn voor de FIA, en in speciaal support voor de Russische invasie van Oekraïne is verboden. De coureurs moeten dit ook ondertekenen waarmee ze zeggen dat ze zich aan deze regels houden. Als ze dit niet doen kunnen ze worden geweigerd bij races.

De FIA sluit niet uit dat de regels, specifiek voor Russische en Wit-Russische coureurs, strenger kunnen worden. Ze houden de situatie in Oekraïne nauwlettend in de gaten en mocht daar verandering in komen passen ze de regels aan. Zo zou het kunnen zijn dat ze die coureurs gaan weren. 

Statement FIA

De FIA kwam dinsdag al naar buiten met een statement over de Russische invasie. Ondanks een oproep van het Internationaal Olympisch Comité om Russische en Wit-Russische sporters te weren, dit heeft de FIA toen niet gedaan. Wel werden de regels strenger wat betreft symbolen, kleuren, vlaggen en volksliederen van genoemde landen. Ook moesten vertegewoordigers van de FIA met Russische en Wit-Russische nationaliteit per direct hun taken neerleggen. 

Lees ook: Serie Drive to Survive draagt bij aan populariteit Formule 1

Lees ook: Alonso hoopt op sterk Alpine in 2022: tevreden hoe het gaat

Lees ook: Mike Krack onder indruk van groot team

 

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden