Mike Krack onder indruk van groot team

04 mrt 2022 door Anouk Ros
3639737

De nieuwe teambaas van Aston Martin, Mike Krack, is onder de indruk van de grootte van het Britse Formule 1 team. Dat laat hij weten volgens Motorsport.com. Hij is vooral te spreken over de grootte van het gebouwvan het team: "Het is overweldigend." Met zijn andere functies binnen de motorsport, was hij niet gewend om te werken op deze grote schaal. 

Krack heeft al eens samengewerkt met Sebastian Vettel. Beiden waren zij werkzaam bij BMW-Sauber in de Formule 1. Vettel was rijder van het team en Krack heeft verschillende functies gehad, waaronder hoofdingenieur. Voordat Krack begon aan zijn huidige functie bij Aston Martin, werkte hij aan de top bij BMW en Porsche. 

Sebastian-Vettel-Persconferentie

Foto: Aston Martin F1 Team 

De nieuwe teambaas houdt zich nog even op de achtergrond als het gaat om veranderingen binnen het team. "Op dit moment heb ik veel gesprekken met individuen, teamleiders en afdelingsleiders, om te begrijpen hoe het team wordt geleid, hoe het systeem werkt", laat de Luxemburger weten. Hij heeft wel wat mensen binnen zijn netwerk die hij graag binnen Aston Martin zou willen zien werken, maar het lijkt Krack nu nog iets te vroeg om hen te introduceren. Daarnaast vindt hij het belangrijk om het team eerst goed te leren kennen, de sterke en zwakke punten van het team te ontdekken en daar zo nodig aan te werken. 

Nieuwe thuisbasis

Aston Martin is bezig met het bouwen van een nieuwe thuisbasis. Lawrence Stroll hoopt dat de verbouwing eind 2022, begin 2023 klaar zal zijn. Volgens Stroll is een nieuw onderkomen voor het team cruciaal voor vordering van het team op het circuit.

Lees ook: George Russell denkt niet aan titelkansen

Lees ook: Guanyu Zhou: Enige rookie maar druk doet niks

Lees ook: Helmut Marko: Onze coureurs willen niet in Rusland racen

04 mrt 2022 door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen