George Russell denkt niet aan titelkansen

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

George Russell rijdt dit jaar eindelijk voor Mercedes. De jonge Brit concentreert zich liever op het wennen aan het team en de bolide dan titelkansen.

De Zilverpijlen hebben een prima eerste testweek in Barcelona achter de rug. Het team wist met 392 ronden de tweede plek, achter Ferrari te pakken en Lewis Hamilton pakte op de laatste dag ook nog eens de snelste ronde. Verder is er op dit moment nog weinig te zeggen hoe het echt ervoor staat. 

Zelfde mentaliteit

Over eventuele titelkansen wil de jonge Brit nog niet praten, zo vertelt hij bij Formula1.com: "Het is niet eens iets waar ik aan denk, om eerlijk te zijn." Volgens Russell komt er nu bij Mercedes niet ineens extra druk. "Ik denk dat het ongelooflijk is hoe de geest van coureurs werkt. Dat wanneer je de helm opzet, het niet uitmaakt of je vecht voor een overwinning of, voor mij de laatste paar jaar, achteraan op de grid vecht, je gaat altijd met exact dezelfde mentaliteit er doorheen", vertelt de kerseverse Mercedes-coureur.

Mercedes W13 - Header

Voorbereiding belangrijk

Voor Russell is de voorbereiding dan ook het belangrijkste. Als dat goed zit, dan komt de rest vanzelf: "Werk aan het proces en maak je daarna pas zorgen over alles. En ik heb daar het beste voorbeeld van in Bahrein toen ik voor Mercedes racete (tijdens zijn invalbeurt in Bahrein 2020 red.) Voor mij was dat gewoon een andere race net als alle andere. Of ik nu vooraan sta of op de eerste rij start, de aanpak is hetzelfde, de mentaliteit is hetzelfde, het werk dat je in het evenement stopt, is precies hetzelfde."

Lees ook: Andretti reageert verrast op weerstand F1 teams

Lees ook: Helmut Marko: Red Bull, Mercedes en Ferrari rijden vooraan

Lees ook: Ferrari-bolide ongewijzigd naar Bahrein

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen