Guanyu Zhou: Enige rookie maar druk doet niks

door Jacobine van den Berg
3639737

Guanyu Zhou voelt nu al minder druk dan toen hij vorig jaar in de Formule 2 reed. De Chinees moet zijn eerste Formule 1-race nog rijden maar hij zegt klaar te zijn om de uitdaging aan te gaan.

Zhou komt dit jaar voor het eerst in actie in de Formule 1 waar hij de teamgenoot van Valtteri Bottas wordt bij Alfa Romeo. Zhou is dit jaar de enige rookie en dus zal er veel aandacht voor hem zijn, toch merkt hij hier tot nu toe nog weinig van.

“Ik ben de enige rookie op de Formule 1-grid, dat zorgt wel voor wat druk maar dat doet niks met me”, zegt Zhou. “Ik voelde vorig seizoen in de Formule 2 meer druk. Er waren te veel mensen die me aan het einde van mijn Formule 2-campagne in de gaten hielden.”

Guanyu Zhou tijdens filmdag Alfa Romeo 2022

Mentaal kunnen aanpassen

“Dat zorgde voor veel druk, maar ik ging daar volgens mij wel goed mee om”, vervolgt de Chinees. “Ik heb me in alle jaren dat ik al race mentaal kunnen aanpassen. Maar over het algemeen is de Formule 1 een nieuwe ervaring en ik moet eraan wennen, met name aan het begin. Ik ben er klaar voor om de rookies van vorig jaar te volgen. Ik zal proberen ze te verslaan en mijn energie op de baan te ontwikkelen.”

Lees ook: Andretti reageert verrast op weerstand F1 teams

Lees ook: Helmut Marko: Red Bull, Mercedes en Ferrari rijden vooraan

Lees ook: Ferrari-bolide ongewijzigd naar Bahrein

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen