Helmut Marko: Onze coureurs willen niet in Rusland racen

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Helmut Marko is het eens met de beslissing om de Grand Prix van Rusland te schrappen. De Formule 1-organisatie besloot afgelopen week een streep door het evenement te zetten vanwege de invasie van Rusland in Oekraïne.

De inval van Rusland in Oekraïne kan op veel kritiek rekenen. Verschillende organisaties leggen Rusland enorme sancties op, waaronder de Formule 1. Nadat verschillende coureurs aangaven niet naar Rusland af te zullen en willen reizen, besloot de koningsklasse het evenement dit jaar volledig van de kalender te halen. Russische coureurs zoals Nikita Mazepin mogen wel aan de sport deel blijven nemen, maar onder een vlag van de FIA.

fia-blue-flag-1280

Beangstigend

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko sluit zich aan bij onder meer Sebastian Vettel die duidelijk aangaf onder geen voorwaarde in Rusland te racen in september. "Het was heel duidelijk dat geen van onze coureurs wilde racen in een land dat zo'n agressieve oorlog heeft veroorzaakt", klinkt het tegenover het Duitse RTL. "Het is ondenkbaar dat zoiets kan gebeuren. Als je de brutaliteit ziet waarmee ze te werk gaan en de dreigende gebaren die ze maken, is het allemaal heel beangstigend", aldus de Oostenrijker.

Lees ook: Andretti reageert verrast op weerstand F1 teams

Lees ook: Helmut Marko: Red Bull, Mercedes en Ferrari rijden vooraan

Lees ook: Ferrari-bolide ongewijzigd naar Bahrein

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen