Alonso hoopt op sterk Alpine in 2022: Tevreden hoe het gaat

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Fernando Alonso is nog niet zeker over wat hij kan verwachten van Alpine dit seizoen. De tweevoudig wereldkampioen benadrukt dat de motor wel degelijk een stap vooruit heeft gezet, maar durft nog niet te stellen dat hij tevreden is met het totaalpakket. Hij vindt dat simpelweg nog te vroeg. 

Alonso zei vorig jaar nog dat het seizoen van 2021 puur het begin was richting aankomend seizoen. De Spanjaard hoopt met de nieuwe reglementen een grote stap vooruit te kunnen maken. Alonso wil niks liever dan vechten voor podiumplekken en de nieuwe motor moet hier ook bij gaan helpen. Volgens de 40-jarige coureur is er op dit gebied in ieder geval de nodige progressie geboekt. "We hebben een goede stap vooruit gezet op het gebied van motorvermogen", zo laat Alonso weten tegenover het Spaanse RTVE.

Alpine 2022 in actie

Nog niet op gewenste niveau?

Een bron dichtbij het Franse team zou recent uit de doeken hebben gedaan dat de auto nog niet op het gewenste niveau is. Ook zouden er dingen ontbreken. "Ik weet niet of ik tevreden ben met de prestaties van de auto", zegt Alonso daarover. "We zitten nog in de prille beginfase, maar over het algemeen ben ik tevreden met hoe het gaat. We zitten in een nieuw voorseizoen, beginnen aan een nieuw jaar en een nieuw tijdperk. En hopelijk geeft de pandemie ons ook weer meer ruimte."

Hoewel Alonso niet wil bevestigen dat de auto van Alpine nog niet op het gewenste niveau zit, zegt hij wel dat het wisselt. "Ik heb een beetje gemengde gevoelens", zegt hij. "We hebben natuurlijk onze eerste dagen met de auto achter de rug en sommige zijn positief. Soms zijn er kleine probleempjes die we ontdekken en waar we dan oplossingen voor moeten vinden."

Lees verder: Vrouwelijke coureur mikt op Olympische Winterspelen met bobslee

Lees verder: Andretti reageert verrast op weerstand F1 teams

Lees verder: Nikita Mazepin in zwaar weer: wellicht geen deelname in Verenigd Koninkrijk

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden