Jehan Daruvala op lijstje Haas om Mazepin te vervangen

3639737

Jehan Daruvala staat op het lijstje van Haas om de opvolger van Nikita Mazepin te worden. De naam van de Indiër wordt bij de Amerikaanse renstal genoemd, dit meldt de BBC.

Daruvala is een opkomende coureur die onder andere een derde plek in de eindstand van de Formule 3 van het seizoen 2019 op zijn naam heeft staan. De afgelopen twee seizoenen reed de Indische coureur voor het team van Carlin in de Formule 2. Met drie overwinningen is het nog geen groot succes, maar Daruvala heeft desondanks wel de interesse van Haas gewekt.

Financiën

Daruvala heeft vermoedelijk een belangrijk streepje voor op andere coureurs, zoals Pietro Fittipaldi, vanwege de sponsorgelden die hij mee kan brengen. Vader Daruvala is de directeur van een bedrijf dat een geschatte waarde heeft van tweeënhalf miljard euro en schijnt graag mee te willen betalen om zijn zoon deze kans te geven. Door het vertrek van Mazepin en de sponsoring van Uralkali zou dit als geroepen komen voor Haas.

Jehan Daruvala / Carlin / Formule 2 / Monza / Italië / 2021
Foto: FIA Formula 2 (Clive Mason - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Concurrentie

Daruvala is niet de enige naam die rondzingt bij de Amerikaanse renstal. Het nog altijd meest waarschijnlijke scenario is dat Pietro Fittipaldi in gaat stappen, die nu al als reserve-coureur verbonden is aan Haas. Ook de naam van Antonio Giovinazzi wordt vaak genoemd, mede doordat de Italiaan gelinkt is aan motorenleverancier Ferrari. Het is voor Giovanizzi wel af te wachten of zijn huidige werkgever, Formule E-team Dragon Penske, wel mee wil werken aan een tussentijds vertrek.

Red Bull

Het is wel opvallend dat Daruvala bij Haas genoemd wordt. De 23-jarige coureur ligt onder contract in het Red Bull-junior programma en een stap naar Haas past niet in de lijn der verwachtingen. Toch zou het niet uniek zijn dat een Red Bull-gecontracteerde onder een ander team gaat rijden. Dit hebben we eerder gezien toen Carlos Sainz voor Renault uit mocht komen. 

Lees ook: Pierre Gasly wil terug naar Red Bull: Ik wil een winnende auto

Lees ook: Yuki Tsuonda: Wij kunnen motor niet doorontwikkelen

Lees ook: Formule E onthult bijzonder lay-out circuit Kaapstad

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden