Yuki Tsunoda: Wij kunnen motor niet doorontwikkelen

10-saturday-monza

Yuki Tsunoda geeft aan dat de motor van 2022 niet veel doorontwikkeld kan worden, zeker in vergelijking met andere teams. Verder is de jonge Japanner zeer tevreden met de auto na afloop van de testdagen, hij ziet veel potentie.

AlphaTauri kan met wisselende gevoelens terugkijken op de eerste testdagen van 2022. Op vrijdag reed Gasly schade en kon het team niet het gewenste aantal rondes rijden. Toch sloot het team de wintertest af met 308 gereden rondes in Barcelona. Vergeleken met de andere teams staan ze dan op de zesde plaats. Ook de auto voelde vanaf de start goed aan volgens de coureurs. Toch ziet Yuki Tsunoda ook nog wel een keerzijde. Hij verwacht dat ze de motor niet veel kunnen doorontwikkelen in vergelijking met andere teams. Dat liet hij weten in een interview met RacingNews365.

Yuki Tsunoda / AlphaTauri
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

Veel potentie

“De auto heeft zeker veel potentie dus ik kijk erg uit naar de start van het seizoen. Waar ik mij wel zorgen over maak is de motor. Andere teams kunnen die nog een beetje doorontwikkelen maar wij kunnen er niet veel meer aan doen.” Naast een goede auto denkt Tsunoda dat zijn ervaring van zijn eerste jaar in de Formule 1 ook bijdraagt aan een goede start van het seizoen. Vooral de verhuizing naar Italië heeft positieve invloed gehad op zijn prestaties.

Lees ook: Jolyon Palmer: Red Bull heeft veel meer in huis

Lees ook: Nikita Mazepin reageert op per direct ontslag door Haas: Teleurgesteld

Lees ook: BREAKING: Haas breekt per direct met Nikita Mazepin en sponsor Uralkali

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden