Jolyon Palmer: Red Bull heeft veel meer in huis

alonso sprint imola

Oud Formule 1-coureur Jolyon Palmer denkt dat Red Bull Racing veel meer in huis heeft dan ze tijdens de testdagen hebben laten zien. Max Verstappen en Sergio Pérez hebben een prima test achter de rug waarin ze veel ronden hebben gereden. Toch denkt Palmer dat ze niet het achterste van hun tong hebben laten zien.

Het uiterlijk van de RB18 heeft de tongen los gemaakt in de paddock. Vooral de opvallende sidepods waren onderwerp van gesprek. Verstappen en Pérez hadden de opdracht gekregen om vooral veel ronden te rijden. “Red Bull zag er stabiel uit. Op de laatste testdag liet Verstappen een glimp zien van de snelheid van de RB18”, zegt Palmer. Pérez miste op de tweede dag wat tijd door een probleem met de versnellingsbak, maar heeft de testdagen positief afgesloten.

RB-18 max verstappen test barcelona 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Verrassing in Bahrein

Ferrari en McLaren hebben lang bovenaan de tijdenlijst gestaan. Mercedes heeft de laatste dag in Barcelona de snelste tijd gereden. Palmer denkt dat er bij Red Bull nog meer in de pijplijn zit en ze voor een verrassing kunnen zorgen. “Ze hebben tot nu toe denk ik het meeste verborgen gehouden en het zal interessant zijn om te zien hoe ze in Bahrein voor de dag komen”, aldus Palmer.

Grote updates

Red Bull heeft aangekondigd grote updates mee te nemen naar het Bahrein International Circuit. Ook Mercedes zal met een aangepaste W13 afreizen naar de volgende testdagen. Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, heeft eerder gemeld dat Ferrari de auto ongewijzigd meeneemt naar Bahrein.

Lees ook: BREAKING: Haas breekt per direct met Nikita Mazepin en sponsor Uralkali

Lees ook: Capito blij verrast door Albon: Overtreft verwachtingen

Lees ook: Geen kans voor Oscar Piastri als opvolger van Mazepin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden