Pierre Gasly wil terug naar Red Bull: Ik wil een winnende auto

3639737

Pierre Gasly wil komend seizoen goed presteren en zo de terugkeer naar Red Bull Racing afdwingen. Dit liet de Franse coureur weten in een interview met Motorsport.com.

Gasly heeft in 2019 al bij Red Bull gereden, maar na een teleurstellende seizoensstart werd de Fransman teruggezet naar AlphaTauri. Nu zijn Max Verstappen en Sergio Pérez de twee coureurs die bij Red Bull rijden, waar de laatste een aflopend contract heeft tot na dit seizoen. Gasly aast op de stoel waar Pérez nu nog in zit.

Na dit jaar

Gasly liet duidelijk weten dat het 2023 of nooit is voor hem. "Helmut Marko weet het, na dit jaar heb ik nog één jaar contract. Na dit jaar is het voor mij of Red Bull, of we gaan verder. Wat ik daarna ga doen, daar wil ik het op dit moment nog niet over hebben. Eerst ligt de focus op dit moment, om zo goed mogelijk voor de dag te komen dit jaar. Het mag wel duidelijk zijn dat ik voor overwinningen wil vechten, dat is het enige wat telt voor mij. Ik wil races op mijn naam zetten in de Formule 1 en daarvoor heb ik een auto nodig die dat kan. Helmut en wij zullen daarover hebben wanneer dat moment er is."

Pierre Gasly in Auto - Foto
Foto: Red Bull Content Pool

2022

Voor 2022 is Gasly optimistisch. "Ik heb er erg veel vertrouwen in. Ik ben tevreden met de mensen om me heen. Ik ben blij met mijn engineers, met het functioneren van het team en de verantwoordelijkheden die ik binnen het team heb. Mentaal sta ik er ook goed voor. Dit jaar is belangrijk voor mijn loopbaan en wat ik in de toekomst wil gaan doen. Vorig jaar was mooi, maar dit jaar wil ik hetzelfde laten zien. Of zelfs meer dan dat. Met AlphaTauri wil ik zo ver mogelijk naar voren, dat is mijn doel."

Druk

Gasly is ondanks de hoge verwachtingen van zichzelf niet gevoelig voor de druk die hij daarmee zichzelf oplegt. "Ik weet dat ik dezelfde prestaties moet behalen als dat ik de afgelopen seizoenen gedaan heb. Ik ben juist blij met deze situatie, dat ik dit jaar wil presteren. Het enige is dat ik hoop dat we een snelle wagen ter beschikking hebben."

Lees ook: Yuki Tsuonda: Wij kunnen motor niet doorontwikkelen

Lees ook: Mike Krack: Geen enkele twijfel over Vettel

Lees ook: Kay van Berlo ook in 2022 in Porsche Carrera Cup North America

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden