Mike Krack: Geen enkele twijfel over Vettel

door Gijs Leuvenink
Header liveblog 1 Bahrein

Nieuwbakken Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft veel vertrouwen in Sebastian Vettel. De Luxemburger zou het liefst zijn Duitse coureur lang aan het team binden, vertelde Krack aan Auto, Motor und Sport.

Vettel en Krack kennen elkaar al wat langer. Krack was betrokken bij de eerste meters van Vettel in een F1-wagen bij BMW Sauber, waarna Krack naar de GT's ging en Vettel onder de hoede van Red Bull Racing kwam. "We hebben elkaar daarna weinig gezien, maar we hebben goed contact. Het is een goede kerel, zowel op als naast de baan."

Toekomst met Vettel

Het contract van Vettel loopt komend seizoen af. "We willen het liefst Seb (Sebastian Vettel red.) langer in het team houden. Daar moeten we hard voor werken. Een viervoudig wereldkampioen wil niet vechten voor de achtste, twaalfde of vijftiende plek, maar voor de eerste. Als wij de auto en de passende infrastructuur bieden verwacht ik dat hij wel wil blijven. Seb is een slimme jongen die verder kijkt dan waar we nu staan. Hij ziet het potentieel en het volledige pakket. We hebben nog geen gesprekken gehad over verlenging, maar dat zal in de nabije toekomst gebeuren", vertelde Krack.

Sebastian Vettel_Header

Ontwikkeling

Krack noemde ook dat Vettel erg belangrijk is bij de ontwikkeling van de Aston Martin. "Vettel is een aardige kerel, hij werkt erg goed met het team samen. Respectvol vooral, dat waardeer ik enorm aan hem. Hij is meer ervaren dan wanneer ik eerst met hem werkte en dat zet hij in. Wat hij noemt, dat noemt hij om de auto echt sneller te maken. Daar helpt hij het team mee in de weg naar de top."

Lees ook: Jolyon Palmer: Red Bull heeft veel meer in huis

Lees ook: Nikita Mazepin reageert op per direct ontslag door Haas: Teleurgesteld

Lees ook: BREAKING: Haas breekt per direct met Nikita Mazepin en sponsor Uralkali

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden