Formule E onthult bijzondere lay-out circuit Kaapstad

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

De Formule E heeft de lay-out van het nieuwe circuit voor de E-Prix in Kaapstad gepresenteerd. In het seizoen 2022-2023 zal de eerste editie plaatsvinden in Zuid-Afrika.

De race stond in eerste instantie voor het huidige seizoen op het programma, maar vanwege de coronapandemie is daar nog een streep door gezet. Volgend seizoen moet het dan echt gaan gebeuren, op wat vooralsnog een van de snelste circuits op de kalender van de Formule E lijkt te gaan worden.

Ligging

De locatie is nu al een van de meest spraakmakende te noemen. Er zal rond Green Point gereden worden. Dat is gelegen rondom het voetbalstadion waar het Nederlands elftal tijdens het WK in 2010 de finaleplek wist te behalen door Uruguay te verslaan. Verder zal de Tafelberg prominent zichtbaar zijn op de achtergrond. Vlak naast de baan ligt de zee, waar het bekende Robbeneiland ligt.

Potentieel

De Formule E-baas Alberto Longo is erg te spreken over de baan. "We hebben al veel positieve reacties gehad op het plan om naar Kaapstad te gaan voor een race, dus we zijn erg blij dat het in seizoen negen eindelijk zo ver is. De promotor van het evenement zei dat de Kaapstad het potentieel heeft om een van de topsteden van de kalender te zijn. Ik ben voor het eerst in Zuid-Afrika en nu ik de schoonheid van de stad heb gezien, vertrouw ik erop dat dat inderdaad zo is."

Lees ook: Pierre Gasly wil terug naar Red Bull: Ik wil een winnende auto

Lees ook: Yuki Tsuonda: Wij kunnen motor niet doorontwikkelen

Lees ook: Mike Krack: Geen enkele twijfel over Vettel

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden