Met deze banden rijden F1-coureurs tijdens opening seizoen

Header liveblog 1 Bahrein

Pirelli heeft de bandencompounds bekend gemaakt waarmee de Formule 1-coureurs gaan rijden tijdens de eerste drie grands prix. De bandenleverancier laat alle banden aan bod komen in de eerste races.

Pirelli, de officiële bandenleverancier van de Formule 1, heeft laten weten welke banden gebruikt worden tijdens de eerste drie grand prix's van het seizoen. Tijdens de openingsrace in Bahrein zullen de C1, C2 en C3-band gebruikt worden. In Saoedi-Arabië de C2, C3 en C4 en in Australië zullen de coureurs rijden met de C3, C4 en C5 banden. Deze nummers zijn gebaseerd op de zachtheid van de band met C1 als hardst en C5 als zachtst. Tijdens de eerste drie grands prix zullen alle banden dus aan bod komen.

F1-banden Bahrein

F1-banden Saoedi Arabie

F1-banden
Foto: Pirelli

18-inch banden

Dit jaar zijn de banden een stuk groter dan vorig jaar. De banden zijn van ongeveer 33 centimeter doorsnede naar ongeveer 45 centimeter gegaan. Volgens een aantal coureurs is het zicht in de auto daardoor een stuk minder geworden. Ook zijn de wieldoppen teruggekeerd op de banden, om vuile lucht achter de auto te verminderen.

Lees ook: Alex Bowman wint NASCAR-race in Las Vegas

Lees ook: Ook Kvyat dit seizoen mogelijk niet in actie

Lees ook: Fittipaldi vervangt Mazepin voor test in Bahrein

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden