Opbrengst speciale helm Daniel Ricciardo naar slachtoffers overstromingen

door Frederique van Grinsven
3639737

Daniel Ricciardo voegt weer een nieuwe helm toe aan zijn collectie van interessante designs. Deze keer zal de speciale helm van de Australiër gesigneerd en wel worden geveild na afloop van zijn thuisrace. De opbrengsten gaan naar de slachtoffers van de overstromingen in Australië begin dit jaar.

De helm, ontworpen door de Australische artiest Reko Rennie, is voorafgaand aan het raceweekend in Melbourne gepresenteerd. Deze zal vervolgens via het Australische Rode Kruis worden geveild.

McLaren loopt achter

Voor Ricciardo is het zijn eerste thuisrace voor McLaren. Het team kent een moeizame start van het seizoen, met maar zes punten gescoord te hebben in de eerste twee races. Het team uit Woking staat momenteel achtste bij de constructeurs.

Niets boven een thuispubliek

Na twee jaar uitstel door corona is de Aussie blij om weer op eigen terrein te racen: "Het is goed om weer thuis te zijn! Ik ben meer dan opgewonden om weer de baan op te gaan in Melbourne. Er gaat niets boven een thuispubliek, en de Australische fans behoren tot de beste van de wereld."

Lees ook: Lewis Hamilton zou eigen biopic niet afslaan

Lees ook: Waarom een snelheidslimiet niet zou werken in Formule 1

Lees ook: Sergio Pérez vol vertrouwen: Geluk zal dit weekend terugkeren

 

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen