Damon Hill: Lewis Hamilton kan nog kampioen worden

door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

Lewis Hamilton kan in 2022 nog kampioen worden volgens Sky Sports-analist Damon Hill. De start van het seizoen laat te wensen over voor Mercedes, maar Hill ziet een kalme Hamilton: “Hij is vastberaden om die achtste titel te halen. Hij oogt kalm en volwassen.”

Mercedes is niet geweldig begonnen aan het seizoen. Dat het team momenteel de tweede plek in het constructeurskampioenschap bezet, is met name dankzij een dubbele uitvalbeurt van de Red Bull-coureurs in Bahrein. Hamilton wist hierdoor als derde te finishen. In Saoedi-Arabië behaalde hij slechts één punt met zijn tiende plaats.

Lang seizoen

Ondanks de tegenvallende resultaten voor Mercedes is Hill van mening dat het een lang seizoen is. Met slechts twee races achter de rug en nog 21 te gaan verwacht de voormalig wereldkampioen dat Mercedes nog wel stappen gaat maken. “Er is iets niet in orde met de auto. Mocht dit worden opgelost kunnen ze er ineens flink op vooruit gaan”, stelt de Brit.

Vastberaden

Op dit moment zitten Ferrari en Red Bull qua performance dicht op elkaar. “Zo lang er niet één team of coureur heel dominant is en daarmee op een flinke voorsprong komt, kan Hamilton zichzelf weer in de titelstrijd mengen", zegt Hill. Volgens de Sky Sports-analist is Hamilton teleurgesteld in de resultaten van de eerste twee races, maar is hij ook kalm en vastberaden genoeg om het gevecht voor zijn achtste wereldtitel niet op te geven.

Lees ook: Vertraging vracht net op tijd opgelost voor Grand Prix Australië

Lees ook: GP Australië krijgt vier DRS-zones, maar enkel twee detectiepunten

Lees ook: Eerste overwinning voornaamste doel voor Carlos Sainz

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden