Giedo van der Garde: Mercedes nog maanden op achterstand

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

Giedo van der Garde denkt dat Mercedes nog maanden op achterstand zal rijden. De constructeurskampioen van 2021 komt in 2022 snelheid tekort ten opzichte van Red Bull en Ferrari. Het gat dichten gaat volgens Van der Garde met kleine stapjes.

Mercedes is al jaren het te kloppen team. In 2021 wist Red Bull dit deels te doorbreken door de coureurstitel te winnen maar het constructeurskampioenschap ging wederom naar het Duitse team. Sinds 2014 won het team ieder jaar de constructeurstitel. Dit jaar lijkt daar door de nieuwe reglementen verandering in te komen. Mercedes lijkt haar huiswerk niet zo goed te hebben gedaan in vergelijking met Red Bull en Ferrari. Lewis Hamilton wist in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet eens uit het eerste deel te komen. De vraag is wanneer het team haar zaken op orde gaat hebben. Giedo van der Garde laat in gesprek met RacingNews365 weten dat hij denkt dat dat nog wel even gaat duren.

Lewis Hamilton / Grand Prix van Bahrein / 2022
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Stapje voor stapje

“Het gat naar de kop dichten gaat stapje voor stapje met kleine updates. Het gat naar voren is groot dus dat gaat nog wel maanden duren.” Er is volgens de Nederlander nog genoeg hoop voor het Duitse team. “Mercedes heeft een compleet andere filosofie dan Red Bull en Ferrari. Daar moeten ze zich nu ook aan vasthouden. Er moet nog veel verbeterd worden maar het is een team dat zich terug kan vechten.” Verder denkt hij dat het onverwachte podium in Bahrein erg belangrijk is geweest voor Hamilton en zijn team. “Ze hebben een behoorlijk aantal punten gehaald terwijl ze de snelheid niet hadden.”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Australië

Lees ook: Eerste overwinning voornaamste doel voor Carlos Sainz

Lees ook: Opbrengst speciale helm Daniel Ricciardo naar slachtoffers overstromingen

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden