Toto Wolff verwacht geen bijzonderheden in Australië

10-saturday-monza

Toto Wolff heeft geen hoge verwachtingen bij de Grand Prix van Australië. De teambaas van Mercedes geeft aan dat het team geen grote stappen heeft gezet ten opzichte van de eerste twee races van het seizoen, die voor het team geen topresultaat opleverde. 

"We zitten in een leerwedstrijd en de eerste twee weekenden hebben laten zien dat wij nog genoeg te leren hebben", zo stelt Wolff volgens Motorsport.com. Maar ondanks de opgelopen achterstand sluit de Oostenrijker zijn team voor dit seizoen zeker nog niet uit: "Voor komend raceweekend hebben we geen magische oplossing, maar we pushen constant om in de komende races verbeteringen te brengen, waarmee we hopelijk dichter bij de kop van het veld komen. Tot dan moeten wij iedere kans maximaliseren en het beste maken van het pakket dat we hebben."

Vol lof over Melbourne 

Buiten de zorgen die hij heeft om zijn team, is Wolff erg blij dat de Formule 1 dit jaar weer terugkeert naar Albert Park. "We keren voor het eerst sinds 2020 terug naar Melbourne en racen voor het eerst in drie jaar in Australië, dat is veel te lang voor een stad en land die zo gepassioneerd zijn over F1." Door de coronapandemie heeft de Fomule 1 het racen in Australië een aantal jaar over moeten slaan, maar dit weekend gaan de teams weer met goede moed racen in Melbourne. 

Aankomende races

Als laatst geeft Wolff nog een korte vooruitblik op de rest van het seizoen. "Er liggen ons verschillende uitdagingen in het verschiet, maar daar kijken we naar uit. Dat is ook het moment dat een team zijn ware aard toont. Lewis en George doen een belangrijke bijdrage aan de algemene ontwikkeling door feedback te geven, tijd door te brengen in de simulator en samen te werken om ons vooruit te helpen." Volgens Wolff is er dus nog genoeg tijd voor zijn team om zich te herstellen en misschien wel weer mee te vechten aan de top.

Lees ook: Giedo van der Garde: Mercedes nog maanden op achterstand

Lees ook: Günther Steiner: We kunnen iedere race strijden om punten

Lees ook: Damon Hill: Lewis Hamilton kan nog kampioen worden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden