FIA herinnert coureurs aan sieraden verbod

07 apr 2022 door Jay Hartman
10-saturday-monza

Wedstrijdleider Niels Wittich herinnert de rijders in aanloop van de Grand Prix van Australië eraan dat sieraden en piercings niet toegestaan zijn. De rijders zijn verboden om ze te dragen tijdens alle sessies van het raceweekend. 

Wittich is samen met Eduardo Freitas afwisselend de eindverantwoordelijke voor de races. Zij zijn dan ook de mannen die de teams informeren rondom het raceweekend. Naar aanloop van de Grand Prix van Australië is het sieraden verbod nog een keer onderstreept in de event notes door Wittich. 

In de event notes staan voor aanvang van ieder raceweekend de belangrijkste richtlijnen waar teams en rijders zich aan moeten houden. Ook worden daar eventuele aanpassingen van de regels in vermeld. Motorsport.com meldt dat de nadruk op het verbod niet specifiek voor een bepaalde rijder is bedoeld. Geen coureur is betrapt op het dragen van sieraden of piercing terwijl hij aan het rijden is. 

Voorkomen

In plaats daarvan wil Wittich als vervanger van Michael Masi gewoon duidelijk maken dat deze regels nageleefd moeten worden. Daarmee voorkomt de sport het risico dat een coureur extra letsel oploopt tijdens een crash. Coureurs worden eenmaal op beeld gelegd met sieraden tijdens media optredens. Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Daniel Ricciardo worden regelmatig gespot met sieraden. Ook Max Verstappen is vaak te zien met een blinkende armband rond zijn pols. De regel wordt daarom nogmaals benadrukt zodat het voor coureurs na een crash makkelijker is om uit de cockpit van hun auto te stappen. Zonder dat ze daarbij verhinderd worden van een vastzittende ketting, armband of ring. 

Lees ook: F1 aan Tafel maakt balans op: McLaren is zorgwekkend

Lees ook: Tom Coronel weer in actie in TCR Europe

Lees ook: Toto Wolff verwacht geen bijzonderheden in Australië

07 apr 2022 door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen