Sergio Pérez: We hadden een verkeerde strategie

Header liveblog 1 Bahrein

Sergio Pérez heeft tijdens de kwalificatie in Melbourne de derde positie weten te bemachtigen. Hij zal de race van zondag starten achter Charles Leclerc en teamgenoot Max Verstappen. Pole position leek tijdens de kwalificatie zeker haalbaar voor de Mexicaan, maar hij is blij met zijn derde plek.

Pérez lijkt tevreden met de rondetijd die hij in de kwalificatie heeft neergezet. Met een langere kwalificatie dan verwacht, door de twee rode vlaggen, denkt hij een goede basis te hebben voor de race van zondag. "Het voelde goed. Q1, Q2, het zag er goed uit. Met die rode vlaggen is het altijd lastig om het momentum te behouden", zo vertelt hij direct na de race tegen Johnny Herbert. "Ik heb wel spijt van de beslissing om met deze strategie Q3 in te gaan, maar ik denk dat de derde plaats een goede startplek is voor morgen."

Alles voor de fans

Als laatst geeft de Mexicaan nog wat aandacht aan de fans, die voor het eerst sinds 2019 weer kunnen genieten van een race in eigen land: "Ik denk dat we een mooie race tegemoet gaan. Natuurlijk hoop ik dat we veel Aussies blij gaan maken morgen. Het zit nu op de zaterdag al helemaal vol, dus hopelijk kunnen we ze een leuke race geven morgen."

Lees ook: Helmut Marko hoopt op langer porpoising-probleem bij Ferrari

Lees ook: Toto Wolff lovend over Max Verstappen: Niet zijn laatste wereldtitel

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in Australië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden