Andretti Formula E-Team bevestigt Robin Frijns

images_FormulaE_2015_sept_Robin_Frijns_Andretti_Formula_E_Team

Robin Frijns rijdt komend seizoen Formula E voor het team van Michael Andretti, zo heeft de Amerikaanse renstal bekendgemaakt. De 24-jarige Nederlander mocht eind augustus zijn talent laten zien tijdens een testsessie.

Op Donington Park maakte Frijns indruk in een veld met onder andere de regerend Formula E-kampioen Nelson Piquet jr, Jean-Eric Vergne en Jacques Villenueve. Bij Andretti waren ook Scott Speed en Gil de Ferran in de running voor een stoeltje.

Frijns was vorig jaar nog actief als testrijder bij het inmiddels ter ziele gegane Caterham Formule 1-team. Daarvoor behaalde hij titels in onder andere Formule Renault 2.0 en de World Series by Renault 3.5. Dit jaar rijdt hij in de Blancpain GT Series en leidt daar het kampioenschap met Laurens Vanthoor voor het Belgian Audi Club Team WRT.

Robin Frijns: "Het is een eer om een deel uit te maken van de Andretti-familie en om voor hen te rijden in de Formule E", aldus Frijns. "Het is een nieuw kampioenschap en een volledig nieuwe uitdaging voor mij. De manier van rijden en energie besparen zal moeilijk zijn, maar leuk en ik kijk erg uit naar de eerste race in Peking over een paar weken."

Bij Andretti wordt hij teamgenoot van Simona de Silvestro, die vorig seizoen al twee races reed. Het Formula E-seizoen begint op 24 oktober met een race in Beijing. De elfde en laatste race is in juni 2016 in Londen.

Het idee voor een volledig elektrisch aangedreven Formule-klasse ontstond in 2012, maar pas tussen september 2014 en afgelopen juni werd het eerste kampioenschap verreden. Oud-F1-coureur Neslon Piquet junior won de rijderstitel. De constructeurstitel ging naar Renault e.dams. In het openingseizoen reden alle tien teams met hetzelfde chassis (Dallara) en motor (McLaren). Ook dit seizoen worden de chassis’ geleverd door Dallara, maar mogen de teams zelf hun krachtbronnen (laten) ontwikkelen.

Foto: Formula E

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen