Andretti zet Indy 500-deur naar McLaren en Alonso open

DAYULLRXoAACK6P

Michael Andretti hoopt dat hij in 2018 wederom kan samenwerken met McLaren. Fernando Alonso reed in mei van dit jaar tijdens de Indy 500 voor het Andretti Indycar-team. Mogelijk slaan de teams komend jaar wederom de handen ineen, al is de bindende factor - motorfabrikant Honda - bij McLaren uit beeld verdwenen.

Hoewel het nieuws nog niet officieel is bevestigd heeft het er alle schijn van dat Alonso komend jaar bij McLaren blijft. Het team uit Woking neemt echter afscheid van de Honda-motoren. Het Andretti Indycar-team blijft wél aan de Japanse motorfabrikant verbonden.

Ondanks dat Honda dus niet meer de bindende factor tussen McLaren en Andretti is, staat de teambaas positief tegenover een vernieuwde samenwerking. "Er is een goede kans dat McLaren ook komend jaar in Indianapolis bij ons zal zijn", zegt Andretti tegen Autosport. "McLaren probeert het team nu op orde te krijgen. Zodra dat allemaal geregeld is kunnen we vooruit kijken, hopelijk naar Indy."

Brown

Ook McLaren-directeur Zak Brown staat positief tegenover een terugkeer naar de Indy 500. "De samenwerking is ons afgelopen jaar uitstekend bevallen. Niettemin willen we ons nu eerst volledig focussen op het huidige en komende Formule 1-seizoen. Indycar zal voor McLaren altijd een interessante optie zijn."

Alonso nam een aantal maanden geleden voor het eerst deel aan de Indy 500. Hij maakte indruk, maar moest zijn race in de slotfase staken met motorische problemen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen