Angstig moment voor Pierre Gasly tijdens Grand Prix van Rusland

AP-1X1QS7EXN2511_news

Een angstig moment voor Pierre Gasly afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Rusland. De Franse jongeling van Toro Rosso werd in de openingsronde geraakt door een onderdeel van de auto van Daniel Ricciardo.

De Red Bull-coureur had in het drukke veld na de start een touché waarbij een vleugeltje afbrak. Die raakte de achterop komende Gasly vervolgens vol in het gezicht: "Het was best eng. Ik dacht dat het [stuk carbon] door mijn helm zou gaan en in mijn oog zou komen, maar het raakte mijn vizier en belandde in de cockpit. In Bocht 4 heb ik het uit mijn auto kunnen gooien."

Vooral het moment vlak voor de impact staat de Fransman nog helder voor de geest: "Ik had ongeveer een halve seconde de tijd om het op me af te zien komen: het kwam recht op mijn rechteroog af." Gasly prijst de constructie van zijn helm, maar zegt ook geluk te hebben gehad: "Dit gebeurde bij het uitkomen van Bocht 2, dus ik reed niet zo hard. Misschien was de impact wel veel groter geweest als ik 300 km/u had gereden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen