Antonio Giovinazzi: "Verkeer is altijd een issue in kwalificatie"

large-2021-Spanish-Grand-Prix-Friday

Antonio Giovinazzi was zaterdag de beste van de Alfa Romeo's in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Op Circuit de Barcelona-Catalunya reed de Italiaan naar de veertiende tijd. Teamgenoot Kimi Räikkönen kwam niet verder dan de zeventiende startplek. Giovinazzi sprak na afloop van de kwalificatie met Grand Prix Radio.

"Het was niet slecht, ik denk dat de veertiende plek en wederom Q2 positief is voor het team. We zaten helaas te ver bij Q3 vandaan. Maar P14 op zondag is goed. We moeten weer een aantal plaatsen zien te winnen in de eerste ronde, want het is lastig om hier in te halen. En daarna proberen om punten te scoren", liet de Alfa Romeo-coureur weten.

Op de vraag hoe moeilijk het was om door Q1 te komen, in verband met het vele verkeer in de derde sector liet de Italiaan weten dat het eigenlijk altijd chaotisch is in de kwalificatie. "Om eerlijk te zijn is het altijd een chaos. Er zijn coureurs die te langzaam rijden en coureurs in hun vliegende ronde. Het is erg moeilijk, maar voor mij was het nu niet echt een probleem. Ik had wel een schone ronde, maar ik denk dat verkeer altijd wel een issue is in de kwalificatie."

Antonio Giovinazzi / Alfa Romeo / Barcelona / Spanje / 2021
Foto: Mediahub Sauber Group

Giovinazzi kijkt met een positieve blik naar voren naar de race op zondag. "We gaan proberen punten te scoren, al zal het moeilijk worden. Ik denk dat het hier anders is dan op andere circuits. Maar je weet nooit wat er gebeurt, misschien is het met een goede eerste ronde wel mogelijk", sloot hij af.

Lees ook: Latifi: "Verwacht niet competitief te zijn, wordt overleven"

Lees ook: Hamilton: "Kan niet geloven dat dit mijn honderdste pole is"

Lees ook: Da Costa wint E-Prix Monaco, tweede plek voor Frijns

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen