Antonio Giovinazzi zorgt in Singapore voor unieke prestatie

EFATH53XoAI9uSo

Een opmerkelijke statistiek van de Grand Prix van Singapore komt op naam van Antonio Giovinazzi. De Italiaan van Alfa Romeo pakte gisteren in de 27ste raceronde de leiding in de wedstrijd en hield die vier rondes vast. Het was voor het eerst in vier jaar dat de leiding in een Grand Prix niet in handen was van een Ferrari, Mercedes of Red Bull.

De laatste keer dat dit gebeurde was tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië van 2015. Toen voerden zowel Valtteri Bottas (één ronde) als Felipe Massa (19 ronden) in een Williams het veld aan.

Weliswaar reden Daniel Ricciardo (Renault) in Bahrein en Lance Stroll (Racing Point) in Duitsland dit seizoen ook eventjes aan de leiding, maar zij werden al weer ingehaald nog voordat ze een compleet rondje als raceleider hadden afgelegd en staan dus niet te boek als officiële leider in de wedstrijd.

Giovinazzi eindigde de race gisteren overigens op P10, net in de punten. De Italiaan kreeg na afloop nog wel een tijdstraf van tien seconden omdat hij tijdens een safety car-situatie de aanwijzingen van de wedstrijdleiding niet had opgevolgd, maar dat veranderde niets aan zijn klassering.

De drie topteams hebben overigens alle races sinds Australië 2013 gewonnen. De laatste overwinning voor een ander team dan Ferrari, Mercedes of Red Bull dateert al weer van Australië 2013 (Kimi Raikkonen, Lotus-Renault).

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen