Arrivabene beschermt Vasseur: Ferrari is niet makkelijk

Leclerc Silverstone 2023

Oud-Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene neemt de huidige teamchef van Ferrari Frédéric Vasseur in bescherming en stelt dat het te vroeg is om conclusies te trekken over Vasseur als teambaas. "Geef hem de tijd."

Arrivabene was zelf tussen november 2014 en januari 2019 de teambaas van Ferrari en onder zijn leiding kwam de wereldtitel twee keer dichtbij, maar door fouten van de pitmuur en de coureurs, matige doorontwikkeling van de auto en problemen met de betrouwbaarheid van de Ferrari-krachtbron, werd het team in 2017 en 2018 geen kampioen. Het kostte hem de kop. Mattia Binotto nam het over, maar moest aan het einde van 2022 vertrekken en sindsdien is Vasseur de eindverantwoordelijke in Maranello. Echt goed gaat het dit jaar niet met Ferrari, getuige ook het moeilijke weekend in Silverstone waarin Charles Leclerc negende werd en Carlos Sainz genoegen moest nemen met P10. 

Maar Arrivabene vindt het niet verstandig om nu al te gaan twijfelen over de positie van Vasseur. "Ik ken hem al een tijdje. Hij heeft het geweldig gedaan bij Alfa Romeo, heeft Charles Leclerc ontdekt, maar werken in Maranello is niet makkelijk. De druk is immens. Je hebt gewoon tijd nodig om te settlen en om alles te begrijpen", aldus de Italiaan in gesprek met Sky Italia

Maurizio Arrivabene

Lees ook: Erik Weijers en Rob van Someren te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Christian Horner: Elf zeges op rij erg speciaal

Lees ook: Race gemist: F1-Groot-Brittannië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden