Christian Horner: Elf zeges op rij erg speciaal

door Patrick Wuite
Perez Engeland 2023

Red Bull-teambaas Christian Horner noemt de elfde zege op rij voor zijn team erg speciaal, maar geeft toe dat het geen makkelijke wedstrijd was op Silverstone. 

Max Verstappen vertrok vanaf pole position op Silverstone, maar raakte bij de start de leiding kwijt aan Lando Norris. Al snel heroverde de Nederlander de leiding van de wedstrijd, maar doordat de bandenslijtage significant lager was dan verwacht, was het strategisch gezien een lastige race om te lezen, stelt Red Bull-teambaas Christian Horner. 

"We gingen ervan uit dat het een eenstopper zouden worden met medium-hard, maar toen we de prestaties van George Russell op de softs zagen, begonnen we te twijfelen. De soft-band was bij de Safety Car-fase in de slotfase van de race de beste keuze, omdat Max op deze manier snel een gat kon trekken. En zo geschiedde", vertelt Horner na de race.

Perez Silverstone 2023

Christian Horner was ook blij met de race van Sergio Perez, die na een moeizame kwalificatie vanaf P15 vertrok en zesde werd. "Zijn inhaalacties lieten weer zien hoe goed hij is. Die inhaalactie op Carlos Sainz in Stowe was briljant", aldus Horner.

Lees ook: Erik Weijers en Rob van Someren te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Max Verstappen wint voor het eerst Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: Race Gemist: F1-Groot-Brittannië

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden