Max Verstappen wint voor het eerst Grand Prix van Groot-Brittannië

SI202307080342_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen wint de Grand Prix van Groot-Brittannië. Onder lastige omstandigheden wint de Red Bull-rijder, het is voor de elfde keer op rij dat de constructeur een race wint. Voor het eerst in 1999 staan er twee Britten op het podium van Silverstone in de vorm van Lando Norris op de tweede plek en Lewis Hamilton als derde.

---LIVEBLOG GESLOTEN---

Update 17:26

Met nog twee rondes te gaan, gaat Alexander Albon op jacht naar Fernando Alonso. Ook Charles Leclerc bemoeit zich met het gevecht. Uiteindelijk redt Albon het net niet.

Update 17:19

De ophanging van Pierre Gasly gaat kapot na een incident met Lance Stroll en daarmee scoort Alpine nul punten in Silverstone vandaag. Ondertussen gaat Sergio Pérez in Chapel voorbij aan Fernando Alonso. De Mexicaan rijdt momenteel op een zesde plek.

Update 17:16

Sergio Pérez haalt Carlos Sainz, de Spanjaard verliest veel snelheid en Alexander Albon maakt daar dankbaar gebruik van. De Williams rijdt op een achtste plek. Carlos Sainz verliest daarna ook nog een positie aan zijn teamgenoot en de racewinaar van vorig jaar staat nu op een tiende plek.

Update 17:10

Een geweldig gevecht om de tweede plek, nu DRS is vrijgegeven zal Norris alles moeten geven om de gretige Hamilton achter zich te houden.

Update 17:08

Wat een herstart van Verstappen! De Red Bull-coureur gaat vroeg op zijn gas en trekt gelijk een groot gat. Daarachter vechten Lando Norris en Lewis Hamilton vollebak om de tweede plek. Het is wachten op de DRS zodat Hamilton een échte aanval kan wagen.

Update 17:06

De safety car gaat naar binnen. Wie komt er met nog veertien rondes te gaan als eerste over de streep komen?

Update 17:05

De safety car is nog steeds op de baan. Met Lewis Hamilton op de zachte band op de derde plek en Lando Norris op de harde band op de tweede plek, gaan we nog een interessant einde krijgen van deze race.

Update 16:55

De virtual safety car wordt een safety car. De gehele top vijf gaat naar binnen. Lewis Hamilton komt voor Oscar Piastri terecht en de rookie lijkt hier zijn podium te verliezen.

Update 16:53

Een ploffende Ferrari-motor is te zien. Kevin Magnussen valt uit en de Virtual Safety car komt op de baan.

Update 16:46

Ronde na ronde zet Max Verstappen de snelste ronde neer. Hij heeft inmiddels een gat van acht seconden getrokken naar Lando Norris. Ondertussen gaan George Russell en Oscar Piastri naar binnen voor een pitstop. De Mercedes-rijder gaat naar mediums, de McLaren-rookie gaat naar de hards.

Update 16:36

Charles Leclerc komt naar binnen voor een pitstop en wisselt naar de harde band. Het lijkt onnodig dat Leclerc naar binnen gaat, omdat hij op een hardere band reed en eerder naar binnen gaat dan Russell op de softs.

Update 16:28

Yuki Tsunoda gaat naar binnen en wisselt naar de harde band. In het gevecht om de twaalfde plek samen met Logan Sargeant en Nyck de Vries, is de Japanner die als eerste naar binnen gaat. 

Update 16:22

Meerdere coureurs krijgen te horen dat er lichte regen aan zit te komen. Boven het circuit zijn donkere wolken te zien, maar er lijkt nog weinig regenval te zien op het circuit. Ook de wind speelt een grote rol.

Update 16:15

Na acht rondes zijn de gaten in het veld klein. De top drie zit binnen twee seconden. Vanaf de eerste plek tot de tiende plek is er een gat van tien seconden.

Update 16:10

Na vijf rondes aan de leiding te hebben gelegen moet Lando Norris zijn meerdere erkennen in Verstappen. In Brooklands duikt de Red Bull van Verstappen aan de binnenkant van Norris en hij gaat er eenvoudig langs.

Update 16:03

De lampen zijn uit! Lando Norris heeft een geweldige start en pakt de leiding op Silverstone. Ook Oscar Piastri heeft een goede start, maar weet net niet Verstappen in te halen. 

Update 15:55

Na een spectaculaire kwalificatie waarin McLaren in de vorm van Lando Norris en Oscar Piastri als tweede en derde kwalificeerden, wist Max Verstappen niet voor de eerste keer dit seizoen zich als eerste te kwalificeren. Sergio Pérez haalt voor de vijfde keer op een rij niet Q3 en moet als vijftiende starten.

Update 15:50

Goedemiddag en welkom bij het liveblog voor de Grand Prix van Groot Brittannië. De aankomende uren houden wij u bij Grand Prix Radio op de hoogte van het spektakel van de Formule 1 in Silverstone.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden