Arthur Leclerc pakt eerste F3-zege in tweede race Frankrijk

210003-esports-austrian-virtual-gp

Arthur Leclerc, het broertje van Ferrari-coureur Charles Leclerc, heeft vanmiddag zijn eerste Formule 3-overwinning gepakt. De Monegask startte vanaf pole omdat hij in de eerste race race, die zaterdagochtend plaatsvond, van plek 30 naar plek 12 wist te komen. Deze plek gaf hem recht op pole in de tweede race omdat de top-12 van de eerste race werd omgedraaid.

Voor Leclerc verliep de start prima. Naast hem op de voorste rij stond Jak Crawford, hij kon bij het uitgaan van de lichten niet wegkomen en bleef achter. Nadat Crawford opnieuw zijn koppeling liet gaan kwam hij wel weg. Helaas voor hem reed hij vanaf dat moment al een verloren race en hij finishte uiteindelijk op plaats 14.

Bij Collet gebeurde hetzelfde als bij Crawford, ook hij kon niet vertrekken vanaf zijn startplek en na twee rondes parkeerde hij zijn auto in de pitbox. Leclerc leidde ondertussen op een volwassen manier de race en maakte geen fouten. Achter hem waren het zijn Prema-teamgenoten die het verder uitvochten voor de podiumplekken. In ronde 11 ging het mis bij Cohen en Villagomez. De twee raakten elkaar en de kansen op punten waren verkeken voor de mannen.

Uitstekend weekend Martins

MP Motorsport-rijder Victor Martins beleeft tot nu toe ook een uitstekend weekend. De jonge Fransman finishte op de derde plek terwijl hij startte vanaf de elfde plaats. In de eerste race, eerder op zaterdag, vocht Martins zich ook al naar het podium van buiten de top-10. Naast Martins namen dus ook Arthur Leclerc (P1) en Dennis Hauger (P2) op het podium.

Zondag is de derde en laatste race van het weekend in de Formule 3. Volg Grand Prix Radio om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Lees ook: Juan Manuel Correa weer lid talentenprogramma Sauber

Lees ook: Hamilton: “Eindelijk happy place auto gevonden”

Lees ook: Verstappen: “Paul Ricard is eigenlijk lastig voor ons”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden