Assen onaangenaam verrast door keuze voor Zandvoort

170622_tt-circuit-assen

Het nieuws dat Zandvoort door Formula One Management (FOM) is verkozen boven Assen in de race om de Nederlandse Grand Prix te mogen organiseren, is in de Drentse hoofdstand met verbazing ontvangen.

Jos Vaessen, voorzitter van stichting The Netherlands Grand Prix Foundation, zegt op RTV Drenthe “geen reactie” te hebben gehad van de FOM, en voegt toe dat hij dat bij een keuze voor Circuit Park Zandvoort toch wel op zijn minst had verwacht. Donderdagavond maakte prins Bernhard van Oranje, circuiteigenaar van Zandvoort, het nieuws bekend dat de FOM hem vanaf 2020 groen licht had gegeven.

Het nieuws komt voor de organisatie van Vaessen extra hard aan, omdat Assen goede papieren leek te hebben om op de kalender te komen: “Ons is gezegd dat wanneer er plek op de Formule 1-kalender zou komen, wij kandidaat (zouden) zijn.” Een delegatie van de FOM bracht tijdens de afgelopen TT een geheim bezoek aan het circuit en bracht een positief rapport uit. Hieruit bleek dat met enkele minieme aanpassingen Assen geschikt zou zijn voor de Formule 1. Daartegenover moet er in Zandvoort volgens ingewijden nog al wat gebeuren eer het geschikt is voor het organiseren van een Grand Prix.

Historische waarde

Naar nu blijkt, heeft de historische waarde die Zandvoort voor de Formule 1 heeft de doorslag te hebben gegeven bij de keuze. Vaessen zegt daar begrip voor te hebben maar begrijpt niet dat dit kennelijk zwaarder heeft gewogen dan de infrastructuur rondom het circuit en het circuit zelf: “Daarin is Assen veel verder. Ik vraag me af of zij echt wel een Grand Prix kunnen organiseren.” The Netherlands Grand Prix Foundation heeft de FOM om opheldering gevraagd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden