'Assen overlegt nog steeds met Formula One Management'

1375642913478-2069821263_news

Het TT Circuit Assen staat nog steeds in de startblokken om de Formule 1 naar Nederland te halen als Zandvoort de organisatie niet rond krijgt.

Volgens Jos Vaessen is het circuit in Drenthe wel degelijk bij Formula One Management (FOM) in beeld om een race te houden: "We hebben over enkele weken weer een gesprek met het management van de Formule 1 in Londen. We willen er klaar voor zijn als het Zandvoort niet lukt de financiën op tijd rond te krijgen", aldus de voorzitter van de stichting Grand Prix Assen tegen persbureau ANP.

De uitspraak staat haaks op een vertrouwelijke brief die gisteren naar buiten kwam. In die brief van FOM aan Circuit Zandvoort valt te lezen dat het Noord-Hollandse circuit tot en met 31 maart de tijd heeft om de organisatie rond te krijgen. Mocht die deadline niet worden gehaald dan zal FOM niet verder in Nederland op zoek gaan naar een alternatieve locatie. FOM wil geen officiële reactie geven op de woordenstrijd.

Zandvoort geniet de voorkeur van FOM vanwege de historische betekenis. De organisatie bracht vorig jaar wel een bezoek aan het TT Circuit Assen, dat onder andere gastheer is van de MotoGP.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden