Aston Martin na tegenvallende kwalificatie: "Het wordt heel lastig"

aston martin 2024

Het was een tegenvallende kwalificatie voor zowel Fernando Alonso als voor Lance Stroll. De Spanjaard moet vanaf P19 starten en Stroll mag starten vanaf P13. Beide coureurs hadden te weinig snelheid om hun concurrenten bij te houden. Daarnaast had de auto nog verschillende problemen die moesten worden opgelost. 

Na een crash in de derde vrije training van Fernando Alonso, miste het team van Aston Martin veel data. Hierdoor heeft de Spanjaard tijdens de kwalificatie nog een aantal ronden met veel benzine gereden. Hij heeft daarom zijn snelle ronde ook met veel benzine gereden. Na afloop gaf hij bij F1.com aan dat er veel meer in had gezeten als hij minder benzine had meegekregen. Daarnaast was Alonso niet blij met de veranderingen op de baan. "Na de tweede training zijn er een aantal dingen op de baan veranderd, dat maakte het niet makkelijker. Je rijdt op een andere baan tijdens de kwalificatie", aldus de Spanjaard. Hij wist daarom ook niet verder te komen dan Q1 en moet vanaf P19 starten.

Lance Stroll laat weten dat hij altijd heel erg geniet van het rijden op het circuit in Imola. "Ik vind het altijd heel erg leuk om hier terug te komen en te rijden." Hij had een betere kwalificatie en mag de Grand Prix starten vanaf P13. "Het was een productieve vrijdag waar we veel dingen hebben veranderd aan de auto. Ik heb veel data kunnen verzamelen waar we naar kunnen kijken."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Formula One® Team (@astonmartinf1)

"Het wordt heel lastig"

Wanneer beide coureurs gevraagd worden naar hun kansen tijdens de race, weten ze dat het heel erg lastig zal gaan worden. Het gehele weekend loopt nog niet helemaal zoals ze het zouden willen. Ze ervaren verschillende problemen die eerst opgelost moeten worden volgens hen. "Dit zijn van die dagen en weekenden waar gewoon niks goed wil gaan. Hopelijk gaat het morgen beter", zegt Alonso na afloop. Mochten ze beiden in de punten willen rijden, staat hun een grote opgave te wachten. 

Lees ook: Perez na Q2-exit: “Ik werd verrast door de hoeveelheid grip”

Lees ook: Alpine met twee coureurs in Q2 kwalificatie GP van Emilia-Romagna

Lees ook: Max Verstappen euforisch na historische achtste Pole Position op rij: "Had dit niet verwacht"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden