Pérez na Q2-exit: “Ik werd verrast door de hoeveelheid grip”

SI202405180395_hires_jpeg_24bit_rgb

Een teleurstellende zaterdag voor Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Na een crash in de derde vrije training slaagde Pérez er niet in om een goede kwalificatietijd neer te zetten. De Mexicaan start de race vanaf P11, terwijl teamgenoot Max Verstappen vanaf poleposition vertrekt.

Het weekend in Italië begon moeizaam voor het team van Red Bull. Zowel Pérez als Verstappen hadden zichtbaar moeite met de auto op vrijdag. In de derde vrije training raakte Pérez de bandenstapel nadat hij hard over de kerbstones reed en beschadigde hiermee zijn auto, waardoor de rode vlag werd gezwaaid op het circuit. Ondanks dat beide coureurs de zaterdag in Imola opnieuw zoekende zijn, lukte het Verstappen om de pole position te behalen. Pérez bleef echter achter en haalde Q3 niet. “We reden bijna de hele tijd in Q2 op gebruikte banden", vertelt Pérez bij Formula 1. “Toen we de nieuwe banden monteerden, werd ik verrast door de hoeveelheid grip aan de achterkant van de auto. Hierdoor schoot ik meteen rechtdoor in bocht 7.” De Mexicaan verloor door zijn fout tweeënhalve tiende, waardoor hij buiten de top tien eindigde en niet door kon naar Q3.

 

 

Een moeilijke race op zondag

De Red Bull-coureur hoopt tijdens de race zichzelf te kunnen verbeteren, al verwacht hij dat dit een lastige opgave wordt. “Onze racesnelheid was sterk in de trainingen, vooral vanochtend", benadrukt Pérez. “Ik denk dat we goede stappen hebben gezet en het zag er sterk uit. Het wordt moeilijk om dat morgen te laten zien, aangezien inhalen hier lastig is. Het wordt een moeilijke middag, dus we zullen zien wat we kunnen doen.”

 

Lees ook: Noel Léon wint knotsgekke F3-sprintrace

Lees ook: Charles Leclerc snelste in tweede vrije training in Imola

Lees ook: Charles Leclerc bovenaan tijdenlijst tijdens VT1 voor Grand Prix van Imola

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden