Aston Martin presenteert nieuwe bolide 13 februari

door Tim Koenders
Aston Martin logo 2022

Aston Martin presenteert op 13 februari de AMR23, de auto waarmee het team in actie zal komen in de Formule 1. Aston Martin is het eerste team dat de presentatiedatum naar buiten brengt.

Op 23 februari start de driedaagse wintertest in de aanloop van het Formule 1 seizoen van 2023. De dagen en weken daarvoor staan in het teken van de nieuwe auto’s van de teams. Vlak voor de wintertest laten de meeste teams de eerste foto’s van de nieuwe auto zien. Hoe dit wordt gedaan verschilt per team. Het ene team organiseert een fysieke presentatie, het andere team deelt alleen wat foto’s. De komende weken zal duidelijk worden wanneer dit allemaal gaat gebeuren.

Aston Martin als eerste

Aston Martin maakte als eerste duidelijk wanneer de nieuwe auto voor het eerst te zien zal zijn. Op maandag 13 februari zal de nieuwe auto gepresenteerd worden. Dit wordt gedaan om 20.00 uur Nederlandse tijd. De verwachting is niet dat er veel veranderd zal worden aan de livery van de auto. De nieuwe bolide van Lance Stroll en Fernando Alonso zal de AMR23 gaan heten.

Lees ook: Nyck de Vries verschijnt met startnummer 21 op grid

Lees ook: Saoedi-Arabië opent seizoen in 2024

Lees ook: Mick Schumacher naar Mercedes als reservecoureur

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden