Nyck de Vries verschijnt met startnummer 21 op grid

door Sven Verveld
Nyck de Vries met Sergio Perez

De FIA heeft de officiële deelnemerslijst van de Formule 1 gepubliceerd. Nyck de Vries zal komend seizoen rijden met nummer 21 op zijn bolide.

In de wereld van de Formule 1 kiezen de coureurs hun eigen startnummer. Dit nummer staat sinds een paar jaar 'vast' en kan dus niet worden aangepast. Alleen de wereldkampioen mag wisselen naar startnummer 1, het huidige nummer van Max Verstappen. Nyck de Vries reed in het seizoen van 2021 meerdere tests bij verschillende teams en heeft zo ook met een aantal nummers gereden. Zo reed hij met Mercedes in Frankrijk met nummer 19, reed hij zijn eerste grand prix met nummer 45 bij Williams en reed hij bij Aston Martin met nummer 34. Nu heeft De Vries zijn definitieve startnummer gekozen: 21. Tijdens de post-season test in Abu Dhabi zagen we De Vries al met 21 rijden in de Mercedes. 

Inschrijvingen

Op de deelnemerslijst zien we een aantal aanpassingen ten opzichte van vorig jaar. Zo zullen Logan Sargeant en Oscar Piastri hun debuut maken met startnummer 2 en 81. Daarnaast zien we, door de deal met Honda, de naam Honda terug als motorleverancier bij Red Bull Racing en AlphaTauri. De teams zullen nu rijden onder Honda RBPT. Als laatst zal Haas gaan rijden onder de naam MoneyGram Haas F1 Team, naar aanleiding van de nieuwe sponsor. 

Lees ook: Saoedi-Arabië opent seizoen in 2024

Lees ook: Mick Schumacher naar Mercedes als reservecoureur

Lees ook: Spaanse GP homologeert lay-out zonder chicane

door Sven Verveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden