GP2111_142948_J5A5321

Aston Martin wil in beroep tegen de diskwalificatie van Sebastian Vettel. Vettel finishte als tweede tijdens de Grand Prix van Hongarije, maar werd gediskwalificeerd, omdat er niet genoeg brandstof in de auto zat.

Vettel werd na een knotsgekke Grand Prix van Hongarije als tweede afgevlagd en pakte daarmee zijn tweede podiumplaats van het seizoen. Na afloop van de race werd er een monster van de benzine genomen, maar werd er maar 0,3 liter uit de auto gehaald. Dat is te weinig, omdat er in de reglementen staat dat er minstens één liter in de auto moet zitten. De stewards hadden daardoor geen andere mogelijkheid dan het diskwalificeren van Vettel.

Esteban Ocon / Alpine / Hongarije / Budapest /2021
Foto: Alpine Media Pool

Probleem met opvoerpomp

Ondanks dat de FIA niet meer dan 0,3 liter uit de auto wist te halen, heeft Aston Martin laten weten dat ze in beroep willen gaan. De FIA heeft daarom nu de auto van Vettel in beslag genomen, totdat het officiële beroep is aangetekend. Het team gaat in beroep, omdat het zegt te kunnen aantonen dat er 1,74 liter in de auto van Vettel over was. Aston Martin zegt dat een probleem met de opvoerpomp ervoor zou zorgen dat niet alle brandstof uit de auto kwam en dat Vettel daarom de auto eerder stil moest zetten.

Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer liet tegenover Autosport weten dat hij van plan is om in beroep te gaan. "Als we meer weten zullen we, als we een reden hebben, in beroep gaan. Zo niet, dan laten we het beroep vallen, maar we hebben 96 uur."

Lees ook: Esteban Ocon wint chaotische Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Sebastian Vettel: “Goed resultaat voor ons”

Lees ook: Update: Sebastian Vettel verliest tweede plaats GP Hongarije

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden