Audi wil meedoen aan Formule 1

SI202112120246_hires_jpeg_24bit_rgb

Audi heeft bij de FIA kenbaar gemaakt om vanaf 2026 in de Formule 1 te willen stappen als motorfabrikant. Dat weet Racefans.net te melden. Audi is het eerste automerk uit de Volkswagen groep dat nu laat weten echt de stap te willen gaan maken. Porsche is het andere merk dat interesse heeft.

Met het stoppen van Honda is de Formule 1 op zoek gegaan naar nieuwe motorleveranciers. Mercedes, Ferrari en Renault zijn nu nog de enige overgebleven motorfabrikanten. Red Bull Racing gaat vanaf 2026 haar eigen motor bouwen en Audi lijkt dus de nieuwste fabrikant te worden.

Progressie

De reden om in te treden is het nieuwe motorreglement dat vanaf 2026 van kracht gaat. Bestuursleden van Audi, Markus Duesmann en Oliver Hoffmann, hebben in een brief naar de FIA aangegeven tevreden te zijn met de progressie die is gemaakt met het nieuwe motorreglement. In het reglement is een goed compromis gevonden voor nieuwe fabrikanten en de bestaande leveranciers. Ook is men blij dat de MGU-H verdwijnt. Dit is het meest complexe en duurste onderdeel van de huidige V6-krachtbron.

De raad van bestuur en de raad van commissarissen zullen nu de deelnamen aan het kampioenschap formeel moeten goedkeuren.

Grand Prix van Saoedie-Arabië / 2021
Foto: Pirelli (Sam Bloxham / LAT Images)

Lees ook: ‘Motorreglement 2026 rond, opening voor Porsche en Audi'

Lees ook: Interview Frits van Amersfoort: “Overstap naar F2 en F3 uitdagend"

Lees ook: Wolff: “Grenzen overschreden in contact Masi op boordradio"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden