DcgoFW7X4AAdFx3-1

Hij won de race niet, maar met zijn derde plaats in de Grand Prix van Spanje deed Pecco Bagnaia goede zaken voor het klassement van de Moto2. Met de 16 punten die hij daarmee behaalde verstevigde de Italiaan zijn leidende positie in het kampioenschap. De overwinning ging naar Lorenzo Baldassari, die Miguel Oliveira bijna 3 seconden voor bleef.

american-airlines-arena-limo-1024x691-700x467
(c) City of Miami
Bagnaia (foto) was de eerste om zijn maatje - en flatgenoot - Baldassari te feliciteren. Van de drie coureurs op het podium verhuizen er komend seizoen in elk geval twee naar de MotoGP: Bagnaia (naar Pramac Ducati) en Oliveira (naar Tech3 KTM).

Heel spannend was de Moto2-race op het circuit van Jerez niet. Hooguit in de openingsfase, waarin Alex Marquez op jacht was naar een nieuwe zege. Die kreeg hij echter niet. De winnaar van vorig jaar ging in de tiende ronde onderuit in bocht 2, waar hij in de trainingen ook al een keer weggleed. Baldassari had op dat moment al de kop gepakt en reed weg bij de rest.

Wat wel spectaculair was, was de inhaalrace van Miguel Oliveira: de KTM-rijder was vanaf plaats 14 begonnen aan de race. “Ik had een slechte kwalificatie, maar ik wist dat ik met een goede start een eind kon komen. Ik heb de kansen gegrepen die ik kreeg. Voor de overwinning kon ik niet meedoen, daarvoor was Baldassari te sterk en te ver weg, maar deze tweede plaats voelt als een overwinning.”

american-airlines-arena-limo-1024x691-700x467
(c) City of Miami
Baldassari sprak van een ‘perfect weekend’ en droeg zijn tweede overwinning in zijn carrière op aan teameigenaar Sito Pons. Bij alle trainingen stond Baldassari bovenaan en hij verzilverde zijn poleposition met zijn eerste overwinning van dit seizoen, na een tweede plaats in Qatar.

Bo Bendsneyder eindigde net buiten de punten als zestiende. Beide coureurs van het Nederlandse NTS RW Racing GP, de Zuid-Afrikaan Steven Odendaal en de Amerikaan Joe Roberts, haalden de finish niet.

Foto's: MotoGP.com

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden