Bahrein biedt Formule 1 unieke kans op Covid-vaccinatie

Max-Verstappen-GP-Bahrein

Personeel dat rondom de F1-wintertest en de eerste race van het seizoen in Bahrein aanwezig is, kan zich daar in laten enten tegen het coronavirus. Het ministerie van Volksgezondheid in Bahrein heeft aangeboden om iedereen die dat wil te laten vaccineren.

"Vanwege de wintertests zullen de meeste betrokkenen drie weken voor de eerste Grand Prix al in Bahrein aanwezig zijn. Dat geeft ons de unieke gelegenheid om de mensen die dat zouden willen, te voorzien van bescherming tegen het coronavirus in de vorm van het Pfizer-BioNTech vaccin", zo laat het ministerie van Volksgezondheid weten.

De golfstaat organiseert in maart de wintertests voor de Formule 1. Aan het einde van die maand zal ook het nieuwe seizoen worden afgetrapt met de eerste Grand Prix: Formula 1 Gulf Air Bahrein Grand Prix. Het ministerie van Volksgezondheid in Bahrein wil iedereen die als een 'race deelnemer' aangemerkt kan worden de optie geven om zich bij aankomst in Bahrein voor de eerste keer in te laten enten. De tweede dosis krijgen ze vervolgens 21 dagen daarna, voordat ze vertrekken uit het land, toegediend.

F1-management gaat niet in op het aanbod

Het Formule 1-management heeft al laten weten niet in te gaan op het aanbod. Zo meldde motorsport.com dat de organisatie "niet van plan is om zich te laten vaccineren" en dat ze "als Britse organisatie wil wachten, zodat ze zich in het Verenigd Koninkrijk kan laten inenten."

Lees ook: Circuit of The Americas wordt drive-through vaccinatiecentrum

Lees ook: Legendarische Gijs van Lennep te gast bij F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen