AP-1YJKPNHRW2111_news-1

Net wanneer we meldden dat Max Verstappen ronde na ronde rijdt op zijn derde testdag, is de Nederlander de pits in gegaan voor een wissel van zijn versnellingsbak.

De aanpassing kost de Nederlander zeker een uur tracktijd. Of Verstappen ook een nieuwe Honda-krachtbron achterin de RB15 krijgt is niet duidelijk.

Het tweede deel van de zesde testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya ging vanmiddag van start met een paar rijderswisselingen.

Lewis Hamilton nam het stuurtje van de Mercedes W10 over van Valtteri Bottas en bij Renault is Nico Hülkenberg ingestapt. Die laatste reed met een opmerkelijke rake op de voorkant van zijn auto:

Ook Ferrari had een rijderswissel voorzien, maar omdat Vettel vanochtend crashte, komt Charles Leclerc voorlopig nog niet in actie.

De snelste tijd is nog steeds in handen van Carlos Sainz. De coureur van McLaren kwam vanochtend op zijn thuiscircuit tot een 1:17,144, de snelste tijd van beide testweken.

Waar veel teams vanochtend nog gebruikten om aerodynamica te testen, staan er vanmiddag vooral racesimulaties en proefstarts op het programma.

De stand van zaken om 16:00 uur:

Waar we op moeten letten tijdens de tests hoor je in de podcast Formule 1 aan Tafel:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden