Bandenanalyse op Monza tijdens long runs

door Anouk Ros
Premium update
Max Verstappen Monza kwalificatie.jgp
Premium update

In aanloop naar de race op Monza zijn al een aantal racesimulaties gereden tijdens de vrije trainingen op de vrijdag. Hier zijn mooie statistieken uitgekomen, die laten zien hoe de coureurs ten opzichte van elkaar presteren. Grand Prix Radio zet het voor je op een rijtje.

Wat uit onderstaande graphic direct opvalt, is de snelle tijd van Max Verstappen. Hij rijdt gemiddeld als enige coureur 1:25. De andere coureurs moeten het doen met een 1:26 of zelfs 1:27 als gemiddelde tijd. En niet te vergeten dat Verstappen wordt gemeten vanaf de medium band. De Mercedessen, die afgelopen weekenden een sterke pace lieten zien, moeten dus nog hard aan de bak, want zij lijken op de zachte band al niet eens aan Verstappens tijd te komen.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden